Simone

Mijn naam is Simone Eenink. Voor ik naar de pabo ging zat ik op het gymnasium, studeerde ik een aantal jaren Nederlands recht en criminologie en haalde ik een propedeuse op een opleiding voor tolk/vertaler Spaans. Die taal leerde ik tijdens een verblijf van drie en een half  jaar in Spanje en Argentinië. In dezelfde periode deed ik ervaring op als privélerares Engels en Nederlands.

Na de pabo werkte ik met veel plezier als leerkracht en ICT-coördinator op een basisschool tot ik in 2010 het plan opvatte om in het centrum van Dordrecht een eigen ‘schooltje’ te beginnen. Ik wilde les gaan geven aan kinderen en jongeren die net iets meer rust en pedagogisch-didactische aandacht nodig hebben om zich volledig te kunnen ontwikkelen. Niet lang daarna heb ik mij officieel gevestigd en ben ik gaan werken op Eénhoog-achter.

Inmiddels heb ik ruim tien jaar ervaring met het begeleiden van leerlingen met leerproblemen die voortkomen uit dyslexie, dyscalculie, AD(H)D, hoogbegaafdheid, faalangst en autisme.

De werkzaamheden op Eénhoog-achter hebben mij geleerd dat begeleiding op maat een leerling echt vooruit kan helpen.